Meniu
Your Cart

Politica de retur

Stimați clienți,

Vă informăm că, în conformitate cu politica Moto Velo Sport și în condițiile legii, produsele achiziționate din magazinul nostru nu pot fi returnate decât în condiții de garanție.

Se consideră produs achiziționat din magazin orice produs ridicat de client din magazinul nostru de prezentare și desfacere, chiar dacă inițial comanda a fost plasată ‘online’ pe situl moto-velo-sport.ro

 

Extras din comunicatul ANPC: https://www.anpc.gov.ro/anpcftp/infocons/campanie_informare_2009/pdf/drept_consumator.pdf

 

“Adesea cumpărăm bunuri din impuls, apoi constatăm că au o mărime sau o culoare nepotrivită, realizând greșeala făcută acasă. Sau poate ați cumpărat ceva pentru un membru al familiei și acestuia nu i-a plăcut. Care sunt drepturile dumneavoastră în această situație?

• În cazul în care un produs nu este defect, vânzătorul nu are obligația legală să vi-l schimbe, sau să vă ramburseze banii.

•Nu uitați, magazinul nu este obligat să vă primească bunurile înapoi și este important să prezentați cazul într-un mod politicos!”


În cazul produselor achiziționate online (termen de 14 zile calendaristice)

"Renunțarea la cumpărare" / Cadrul legal:

Conform Ordonanței de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta: 'Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intra în posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.'

NOTA: Produsele rezervate online ce au ca modalitate de livrare: "ridicarea de la punctul de lucru", dar care sunt achitate la punctul de lucru / de desfacere cu amănuntul, nu beneficiază de retur. Acestea au posibilitatea de a fi verificate și de a li se testa funcționalitatea la recepție, fiind asigurata “prezenta fizică simultană a profesionistului și a consumatorului”, potrivit legii.

Atenție: comanda trebuie finalizată de la distanță / achitata deja, ca să puteți beneficia de dreptul de retur în 14 zile calendaristice!

Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5.): orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cat și servicii.

Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

La achizițiile prin magazinul online moto-velo-sport.ro, dacă, din orice motiv, nu ești 100% mulțumit de un produs pe care l-ai cumpărat, poți să îl returnezi în termen de 14 zile calendaristice din momentul în care ți-a fost livrat de către curier.

Produsele pot fi returnate numai pe baza completării online a documentului numit formularul de retur sau direct în magazinul Moto Velo Sport din Iași, Strada Gării, nr. 15.

Înainte de completarea formularului și trimiterea produselor, te rugăm să citești cu atenție condițiile POLITICII DE RETUR de mai jos.

POLITICA DE RETUR:

  1. Politica de retur prezentată mai jos se referă exclusiv la produsele comandate online și livrate prin curier. Nu pot fi returnate produsele achiziționate direct din magazinul Moto Velo Sport, acesta putând face cel mult obiectul garanției.
  2. Este recomandat ca produsele sa fie returnate în ambalajul original. Acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost recepționate. Nu pot face obiectul returului produsele care prezintă urme de utilizare, care nu au toate accesoriile și etichetele intacte și nici cele care nu sunt prezentate împreună cu toate documentele care le-au însoțit: factura (se va prezenta în copie), chitanța de la curier (se va prezenta în copie), certificat de garanție, manual de utilizare (dacă exista). 
    Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, urme de folosire excesivă sau intervenții neautorizate, astfel încât obiectul nu mai poate fi adus la conformitatea inițială prin reparare și scăderea contravalorii.
    Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă lovituri, ciobiri, zgârieturi sau alte deficiente de natură externă nesemnalate ca fiind defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului în scris împreună cu poze la adresa de email contact@moto-velo-sport.ro .
  3. Dreptul de retur se pierde și dacă produsul a fost întreținut defectuos sau au suferit intervenția unor persoane neautorizate (spre exemplu alte ateliere de service) sau dacă produsul a fost folosit în alte scopuri decât cele pentru care a fost construit (de exemplu utilizarea în condiții extreme, de concurs, etc). NU se primesc produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.
  4. În cazul în care una sau mai multe componente ale produsului prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri sau alte deficiente de natura externă, Moto Velo Sport își rezervă dreptul în condițiile legii de a accepta returul cu scăderea contravalorii respectivelor componente.
  5. Toate cheltuielile de transport vor fi suportate inițial de către client, inclusiv în cazul neacceptării returului sau a înlocuirii produsului.
  6. În cazul în care returul îndeplinește condițiile, iți vom returna banii în contul specificat de tine în formularul de retur. Banii vor fi vizibili în contul sau pe cardul tău în maxim 14 zile calendaristice de la acceptarea returului. Cheltuielile bancare legate de transferurile de bani, inclusiv pentru plata cu cardul sau plata în rate intra în sarcina clientului și vor fi scăzute din valoarea rambursului.

ATENȚIE!
"DEFECTELE PRODUSELOR VOR FI LUATE ÎN CONSIDERARE DOAR DACĂ ACESTEA VOR FI ANUNȚATE ÎN SCRIS ȘI CU IMAGINI MARTOR LA ADRESA DE EMAIL 
contact@moto-velo-sport.ro ÎN PRIMELE 48 ORE DE LA DATA RECEPȚIONĂRII ACESTORA DE LA CURIER.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!